Klassieke en landelijke tuinverlichting

Hoe vervang je een buitenlamp?

Het installeren en de-installeren van buitenverlichting

Het vervangen van uw buitenlampen is een gemakkelijke manier om de uitstraling van een veranda of terras op te frissen. Het hebben van voldoende buitenverlichting in huis is niet alleen aantrekkelijk, maar ook een veiligheidsmaatregel. Hoewel de installatie van buitenverlichting niet ingewikkeld is, zijn er enkele veiligheidstips die u moet weten voordat u aan de slag gaat. Lees hier hoe u veilig buitenverlichting kunt vervangen.

Stap 1: Verwijder huidige lamp

Voordat u met een project begint waarbij elektriciteit betrokken is, is het erg belangrijk dat u de stroom volledig uitschakelt. Maak geen verbinding voordat uw project is voltooid. Zorg er ook voor dat uw werkgebied droog is voordat u begint. Pas dan kun je de huidige lamp van de muur halen. Houd de lamp op zijn plaats terwijl u de schroeven verwijdert met een schroevendraaier of boor. Terwijl u de lamp vasthoudt, schroeft u ook de draden los om de lamp volledig los te koppelen van elektriciteit.

Stap 2: Vervang de montagebeugel

Een nieuwe lamp wordt meestal geleverd met montagemateriaal. Vervang de oude beugel door de nieuwe montagebeugel. Het is belangrijk om de beugel te gebruiken die bij de nieuwe lamp is geleverd, aangezien zaken als schroefmaten en de oriëntatie van de gaten per fabrikant en model verschillen. Gebruik een waterpas om ervoor te zorgen dat de beugel waterpas hangt.

Stap 3: Sluit de nieuwe lamp aan

Sluit de draden van de aansluitdoos aan op de draden op de nieuwe buitenlamp volgens de instructies van de fabrikant. Of u nu moderne tuinverlichting of juist klassieke en landelijke tuinverlichting heeft, qua bedrading geldt altijd: zwart met zwart, wit met wit en groen met groen. Door de blote uiteinden van de draden met de klok mee samen te draaien, sluit je je nieuwe buitenverlichting aan.

Stap 4: Installeer het nieuwe armatuur

Bevestig het nieuwe armatuur aan de montagebeugel met de meegeleverde schroeven. Gebruik eventueel een doorzichtige kit op siliconenbasis om de bovenkant en zijkanten af ​​te dichten. Installeer indien nodig een gloeilamp en schakel de stroom weer in. U bent klaar! Is het gelukt? Laat het ons weten via de contactpagina!