3 slimme bestemmingen voor uw spaargeld

Haal alles uit uw spaargeld

U heeft het ongetwijfeld wel meegekregen: uw spaargeld op een bankrekening zetten levert (bijna) geen rente op. Ontzettend zonde, want met uw spaargeld zou u nog een leuk extraatje kunnen verdienen. Daarom geven we in dit blog 3 slimme tips waar u uw spaargeld aan kunt besteden. Zo haalt u veel meer uit uw geld dan wanneer u het op een spaarrekening zet!

1. Schulden aflossen

Ten eerste is het altijd slim om uw schulden af te lossen. Denk bijvoorbeeld aan de hypotheek die u afgesloten heeft, of openstaande leningen. Veel mensen die rood staan, hebben zowel een lening als een spaarpotje. De lening kost u maandelijks meer dan dat uw spaargeld u oplevert qua rente. Het is dus belangrijk om uw maandelijkse kosten zo snel mogelijk af te lossen, en dan pas te beginnen met sparen.

2. Besteed het geld aan uw huis

Een tweede slimme bestemming is om het te investeren in uw woning. U kunt namelijk flink wat geld besparen op uw energierekening door uw woning milieuvriendelijker te maken. Dat doet u op twee manieren: door de woning goed te isoleren (bijvoorbeeld door het plaatsen van dak-, vloer- en spouwmuurisolatie) en door het plaatsen van zonnepanelen. Met goede isolatie hoeft u minder te stoken, wat betekent dat de kosten voor uw gasverbruik dalen. Met zonnepanelen wekt u uw eigen stroom op, waar u dus ook niet voor hoeft te betalen. Vaak heeft u uw investering al binnen enkele jaren terugverdient!

3. Investeren in vastgoed

De laatste tip voor uw spaargeld, is om het te beleggen in vastgoed. Geen zorgen, hier hoeft u geen tonnen voor neer te leggen. U kunt tegenwoordig namelijk ook investeren via crowdfunding. Door op deze manier uw spaargeld te beleggen loopt u veel minder risico’s, hoeft u zelf geen voorwerk te doen (bijvoorbeeld het uitzoeken van een goed pand, het pand renoveren en het vinden van huurders) en u kunt al vanaf € 500,- beginnen met investeren. Door uw geld te beleggen in vastgoed kunt u flink aan uw spaargeld verdienen!

Wat zijn uw plannen voor uw spaargeld? Neem contact op en laat het ons weten.