Duurzaamheid op kantoor

Ondernemers houden zich steeds meer bezig met het implementeren van duurzame maatregelen binnen hun bedrijf. Dat doen ze op grote schaal, bijvoorbeeld in het productieproces van de producten die ze maken of door goede doelen te ondersteunen, maar ook op kleine schaal. Zo houden veel ondernemers zich bezig met een duurzame kantoorinrichting. Hieronder vallen duurzame wand- en vloerbekleding, verlichting en de kantoormeubels. Wij vertellen hoe u uw kantoor kunt verduurzamen.

Duurzame wand- en vloerbekleding

Uw bedrijfspand is erg belangrijk voor de uitstraling van uw bedrijf. Zo is het bijvoorbeeld een plek waar u wellicht klanten ontvangt, en wilt u er zeker voor zorgen dat uw medewerkers aan de slag gaan in een prettige werkomgeving. Veel mensen denken dat een duurzame inrichting juist saai en steriel is. Maar niets is minder waar! Ook met duurzame mogelijkheden kunt u een prachtige inrichting creëren. Wat dacht u bijvoorbeeld van mozaïek tegen de muren of op de vloer. Dan hebben we het niet over de kleurrijke steentjes, maar over moderne, stijlvolle natuurstenen in grijs of wit tinten. Maak bijvoorbeeld een accentmuur met mozaïek voor een natuurlijke en moderne uitstraling. Of kies voor stenen op de vloeren en haal buiten naar binnen.

Verlichten van het pand

Het is ook belangrijk om goed op te letten hoe uw pand verlicht is. Zo loont het zich ontzettend om alle lampen in het pand te vervangen voor led lampen. Hoewel gloeilampen niet meer verkocht worden, zijn ze nog wel in heel veel verschillende panden te vinden. Door ze te vervangen voor led licht bent u niet alleen beter bezig voor het milieu, maar bespaart u bovendien op de kosten. U kunt namelijk flink wat geld besparen met led lampen in plaats van gloeilampen. Wanneer u ook nog zonnepanelen op het dak heeft, bent u helemaal duurzaam bezig!

Gerecyclede kantoormeubels

Ten slotte raden we aan om op zoek te gaan naar duurzame meubels. Er zijn veel bedrijven die (kantoor)meubels creëren volgens het concept Cradle to Cradle: wanneer het product aan het einde van zijn levensloop is, kunnen alle grondstoffen weer hergebruikt worden. Super duurzaam dus! Ook kiezen veel bedrijven voor tweedehands of antieke meubelstukken en accessoires. Dat is niet alleen goed voor het milieu omdat er geen nieuwe productieproces voor nodig was, maar het zorgt ook voor een uniek en stijlvol interieur van het kantoor.