Veelgemaakte huid fouten

We willen natuurlijk allemaal een mooie huid. Toch doen we onbewust vaak allerlei dingen die onze huid beschadigen. In dit blog vertellen wij over de meest gemaakte huid fouten en geven we u per huid fout een passend advies. Heeft u uw huid per ongeluk mishandeld en woont u in Hilversum? Laat uw huid dan professioneel verzorgen bij een professionele huidkliniek in Hilversum.

Huid fout 1: Roken

Dat roken slecht is voor de gezondheid, dat wist u natuurlijk al lang. Roken is voor de huid ook absoluut niet goed. Rokers kunnen diepe rimpels krijgen, dat komt omdat door roken de steunweefsels elastine en collageen in de huid afbreken. Ons advies bij deze huid fout is een beetje een open deur: stop met roken!

Huid fout 2: Onbeschermd in de zon

Wist u dat tien minuten per dag in de zon al een negatief effect heeft op uw huid? 80 tot 90 procent van onze huidveroudering komt omdat we te lang en te veel in de zon komen. Het gaat hier niet alleen om zonnebaden, want zelfs op een bewolkte dag komt er schadelijk UV-licht door het wolkendek heen. Ons advies is om zelfs in de winter een zonnebrandcrème te smeren. Kies bijvoorbeeld voor een dagcrème met een SPF-factor van minstens 20.

Huid fout 3: Alcohol drinken

De meeste mensen drinken graag een glaasje op zijn tijd. Daar is natuurlijk niks mis mee, maar door het drinken van alcohol breekt u wel het aantal antioxidanten in uw lichaam af. Antioxidanten beschermen ons tegen schadelijke stoffen zoals uv-straling. Door gezond te eten en huidverzorgingsproducten te kiezen die passen bij uw huid, kunt u uw antioxidanten weer aanvullen.

Laat uw huid behandelen door een huid professional

Wanneer u uw huid te lang niet goed heeft behandeld, komen de bovenstaande tips misschien als mosterd na de maaltijd. In dat geval is het verstandig om een afspraak te maken bij een huidkliniek voor het herstellen van uw huid in Hilversum.