Zorg dat u op tijd betaald wordt

Voelt u er niets voor een incasso in te moeten schakelen? Zorg er dan voor dat u geen zaken doet met wanbetalers. Lees dit blog en vermijd debiteuren. Wij zochten uit wat u er zelf al aan kunt doen, om het niet zo ver te hoeven laten komen een incassobureau in te moeten schakelen.

Enkele eenvoudige maatregelen

Biedt u een product of dienst aan? Verkoop deze dan alleen aan opdrachtgevers of klanten waar u een prettig gevoel bij heeft. Staat dit bedrijf of deze persoon al bekend om een verleden vol incasso’s? Heeft u eerder al onplezierige zaken met deze klant gedaan? Of zegt uw onderbuik gevoel al tijdens de communicatie met deze opdrachtgever dat u er beter ver weg van kunt blijven? Luister daar dan naar. Uw intuïtie heeft het in de meeste gevallen goed.

Zorg dat alles uiterst helder vast staat

Te laat of niet betaald worden, is afgrijselijk. Helemaal als u niet eens in uw recht kunt staan! Zorg er daarom voor dat uw betalingscondities en leveringsvoorwaarden geheel duidelijk zijn. Welk bedrag moet er betaald worden? Waar moet het bedrag naar overgemaakt worden? Wat is de uiterste betaaldatum? Houd ook voet bij stuk. Neem bijvoorbeeld geen nieuwe opdrachten van deze klant aan, als de betaling voor de eerdere opdracht nog niet voldaan is.

Stuur vriendelijke doch serieuze herinneringen

Vaak is het inschakelen van een incassobureau niet nodig, als u de klant of opdrachtgever op een strenge doch nette wijze een herinnering stuurt. Soms is het te laat betalen van een factuur namelijk niet eens met opzet gedaan. Bovendien is het voor de verstandhouding tussen u en uw debiteuren beter om laatstgenoemden eerst vanuit uzelf te benaderen over de openstaande factuur, dan om er meteen een incassobureau op af te sturen.

Schakel bij blijvende weigering een incassobureau in

Natuurlijk kan het voorkomen dat een klant of opdrachtgever, ondanks bovenstaande punten, toch weigert te betalen. In dat geval raden wij u aan een incassobureau in te schakelen. Ga op zoek naar een incassobureau dat werkt volgens het no cure – no pay principe. Zo weet u zeker dat u nooit zinloos voor de diensten van het bureau betaald. U betaalt het incassobureau namelijk pas als uw debiteur het aan u verschuldigde bedrag aan u heeft voldaan. Kortom, succes met bovenstaande punten en het inschakelen van een professioneel incassobureau!